Olet täällä:   Etusivu > Yhdistykset

Yhdistykset

Jäminkipohjan JÄMÄ ry on Jäminkipohjan alueella Ruovedellä toimiva kyläyhdistys, joka on merkitty yhdistysrekisteriin 22.11.2001. Yhdistyksen tarkoituksena on edistää ja kehittää Jäminkipohjan asukkaiden viihtyvyyttä kylässä, asukkaiden vapaa-ajantoiminnan kehittämistä, muuttovirran suunnan muuttamista, erilaisten palvelujen lisäämistä ja vanhojen palvelujen säilyttämistä. Kesällä kyläyhdistys on järjestänyt yhdessä Kauko-Pohjan Nuorisoseuran kanssa Heinäpaalinkannon SM-mestaruuskisat ja kesätapahtuman jo kymmenen vuoden ajan heinäkuun ensimmäisenä viikonloppuna. Yhdistys toimii yhteistyössä kyläkoulun kanssa, järjestää kursseja ja pitää huolta kylän ympäristöstä ja uimarannasta. Yhdistyksen toiminta painottuu pitkälti talkootyöhön ja toimintabudjetti on pieni. Ruoveden kunnan toimintarahaa on anottu mm. Leppänokan uimarannan ja matonpesupaikan ylläpitoon.


Yhdistyksen hallitukseen kuuluu puheenjohtaja ja 4 jäsentä. Yhdistyksen  viime vuoden suurin ponnistus oli Jäminkipohjan alueen valokuituverkkohankkeen käynnistäminen. Kolmessa kuukaudessa saatiin valokuituverkkoon 72  liittyjää ja näin ollen lähdettiin hakemaan Pirkanmaan ELY-keskukselta rahoitusta hankkeen toteuttamiseksi. Suunnattoman paperityön, kilpailuttamisen, täydennyspyyntöihin vastaamisen, byrokratian ja lukemattomien hallituksen ja valokuitutiimin kokousten jälkeen saimme myönteisen päätöksen valokuituverkon rakentamisen rahoitukselle 22.12.2017.


Kauko-Pohjan Nuorisoseura ry. omistaa kantatie 66 varrella olevan Kauko-Pohjan nuorisoseurantalon, jota vuokrataan mm. kokous- ja juhlakäyttöön. Talossa on 200:lle hengelle pöytä- ja istumapaikat. Ajanmukaisesti remontoidussa keittiössä on käytössä kodinkoneet. Tiedustelut: pj. Petri Kauppinen, puh. 050 525 9285.
Talvella järjestetään tansseja Kauko-Pohjalla joka toinen lauantai.

Kylässä toimii myös muita vireitä yhdistyksiä, joiden kanssa teemme yhteistyötä:
Jarkon Hirviseurue ry,  Jäminkipohjan erämiehet ry, Pohjankylän maamiesseura ja maatalousnaiset, Ruoveden Karjalaiset

 

Sivu
Valikko
Uutiset

 

 

 

 

 

 

 

Sivu
Valikko
Uutiset

Powered by CMSimple | Template by CMSimple | Kirjaannu