Olet täällä:   Etusivu > Valokuitu

Valokuitu

Ajankohtaista valokuituhankkeesta

Jäminkipohjan ja Muroleen valokuituhankkeiden yhteinen tiedotustilaisuus pidetään tiistaina 23.7.2019 klo 18 Muroleen kylätalolla.

Tervetuloa tilaisuuteen!

Alla Elenian suunnitelmakartta Jäminkipohjan pohjoisosan alueelta, säävarma verkko merkitty punaisella (rakennetaan kesällä 2018).


JÄLKILIITTYMINEN VALOKUITUUN ON VIELÄ MAHDOLLISTA

Jos kiinteistö sijaitsee runkolinjan varrella, jälkiliittymishinta on n. 200 € kalliimpi kuin aiemmin valokuituun liittyneillä. Jos kiinteistö sijaitsee kauempana runkolinjasta, valokuituun liittyminen voi olla kalliimpaa. Jos olet kiinnostunut jälkiliittymisestä, ota yhteyttä Vuokko Mäenpäähän 050 526 1185 tai vuokko.maenpaa@kotipoint.fi.


Valokuituhanketta Jäminkipohjassa aletaan rakentaa kesällä 2018

Valokuituhankkeemme on saanut myönteisen rahoituspäätöksen hakemuksen mukaisesti Pirkanmaan ELY-keskukselta ja näin ollen pääsemme toteuttamaan hanketta suunnitellusti Jäminkipohjan alueella. Myös muut 4 Ruoveden kylää ovat saaneet myönteisen päätöksen. Hankkeiden toteuttamista edesauttaa myös se, että Ruoveden kunta on hyväksynyt hankkeiden välirahoituksen.

Valokuituhankkeen toteutumisella on hyvin tärkeä merkitys kylällemme. Hankkeen toteutuksella panostetaan tulevaisuudessa nopeaan ja luotettavaan tiedonsiirtoon ja se parantaa huomattavasti edellytyksiä, että maallakin voi asua, elää ja yrittää. Valokuituverkon käyttäminen vapauttaa mobiiliverkkoa, kun esimerkiksi etätyöt ja videoliikenne hoituvat valokuidun välityksellä helposti ja ennen kaikkea luotettavasti. Tietoliikenteen kehitys vauhdittuu jatkossa entisestään, ja verkossa liikkuvan tiedon määrä tulee moninkertaistumaan. Etenkin kasvava videoliikenne vaatii nopean ja hyvän kaistan.

Alustavien suunnitelmien mukaan Jäminkipohjan alueen pohjoisosa rakennetaan kesällä 2018 ja keskustan eteläpuolinen alue kesällä 2019.

Mikä on valokuitu?
Valokuitu on maakaapeli, joka tuo omistamaasi kiinteistöön

Valokuitu on hiuksenhieno lasista vedetty kuitu jota pitkin tietoa siirretään laservalon avulla. Pienen vaimennuksen ja suuren kaistaleveyden ansiosta valokuidun tiedonsiirtokyky on valtava kuparikaapeliin tai langattomiin yhteyksiin verrattuna.

Valokuidun tärkeimpiä etuja ovat luotettavuus, lähes rajaton kapasiteetti ja valmius tulevaisuuden sähköisten palvelujen käyttöön. Etäisyys tai yhtäaikaisten käyttäjien määrä ei vaikuta yhteyden laatuun tai nopeuteen. Valokuitu on perinteisiä kuparikaapeliyhteyksiä luotettavampi. Se ei johda sähköä, jolloin ukkonen ja muut sähköiset häiriöt eivät vaikuta sen toimintaan.

Valokuitu takaa nopean ja varman Internet-yhteyden sekä kaapeli-TV:n. Sen avulla tv-ohjelmien ja elokuvien katsominen, etätöiden tekeminen, verkkoasiointi, kameravalvonta ja suurtakin tiedonsiirtomäärää vaativien tehtävien suorittaminen helpottuu. Matkapuhelinverkot ylikuormittuvat ajoittain, mutta kiinteä valokuitu on aina yhtä nopea. Valokuitu on investointi tulevaisuuteen ja nostaa kiinteistösi arvoa.

Miksi juuri nyt?

 ELY-keskukselta saatiin  tukea valokuituhankkeeseen 70%, joka mahdollistaa Jäminkipohjan valokuituhankkeeseen viime vuoden alussa liittyneille liittymismaksuksi n. 1850 €. Jälkiliittyminen on vielä mahdollista niin kauan kuin hanketta aletaan rakentaa, jälkiliittymismaksu on suurempi kuin aikaisemmin liittyneiden maksu, koska jälkiliittyjille ei saada enää ELY-keskuksen tukea.
 

 

Sivu
Valikko
Uutiset

 

 

 

 

 

 

 

Sivu
Valikko
Uutiset

Powered by CMSimple | Template by CMSimple | Kirjaannu