Ajankohtaista

Valokuituhanke Jäminkipohjassa toteutuu

Valokuituhankkeemme on saanut myönteisen rahoituspäätöksen hakemuksen mukaisesti Pirkanmaan ELY-keskukselta ja näin ollen pääsemme toteuttamaan hanketta suunnitellusti Jäminkipohjan alueella. Myös muut 4 Ruoveden kylää ovat saaneet myönteisen päätöksen. Hankkeiden toteuttamista edesauttaa myös se, että Ruoveden kunta on hyväksynyt hankkeiden välirahoituksen.

Valokuituhankkeen toteutumisella on hyvin tärkeä merkitys kylällemme. Hankkeen toteutuksella panostetaan tulevaisuudessa nopeaan ja luotettavaan tiedonsiirtoon ja se parantaa huomattavasti edellytyksiä, että maallakin voi asua, elää ja yrittää. Valokuituverkon käyttäminen vapauttaa mobiiliverkkoa, kun esimerkiksi etätyöt ja videoliikenne hoituvat valokuidun välityksellä helposti ja ennen kaikkea luotettavasti. Tietoliikenteen kehitys vauhdittuu jatkossa entisestään, ja verkossa liikkuvan tiedon määrä tulee moninkertaistumaan. Etenkin kasvava videoliikenne vaatii nopean ja hyvän kaistan.

Kesällä 2018 valokuitu- ja sähköverkkoa vedetään maahan Väärinmajassa, Jäminkipohjassa, Tuuhosella ja Visuvedellä. Hanke jatkuu 2019 kesällä.

Hankkeen etenemisestä tiedotamme nettisivuillamme ja liittyneille sähköpostilla. Lisää tietoa valokuituhankkeesta sivuvalikon kohdassa Valokuitu.

Myös jälkiliittyminen verkkoon on mahdollista, mikäli kiinteistö sijaitsee hankealueella. Mikäli olet kiinnostunut valokuidusta ota pikaisesti yhteyttä Vuokko Mäenpäähän, puh. 050 526 1185 tai vuokko.maenpaa@kotipoint.fi