Olet täällä:   Etusivu > Nähtävää

Nähtävää

Siikanevan soidensuojelualueSiikaneva on Pirkanmaan laajin yhtenäinen suoalue ja maakunnan tärkein soidensuojelualue, lisäksi alue on arvokas linnustoltaan. Siikanevan keidas- ja aapasoilla on myös tärkeä rooli tutkimus- ja opetuskohteena. Siikanevalla on valtion hallinnoivan soidensuojelualueen lisäksi yksityinen luonnonsuojelualue.

www.luontoon.fi/siikaneva

Aluetta hoitaa Metsähallitus, Järvi-Suomen Luontopalvelut
Seitsemisentie 110, 34530 Länsi-Aure.

Alueen karttaRyövärinkuopan luonnonsuojelualue

Ryövärinkuopan luonnonsuojelualue on mukava pistäytymispaikka esimerkiksi automatkoilla etenkin kesäaikaan. Puolen kilometrin mittaisella polulla ehdit aistia rehevän avolähteen raikkautta ja kasvilajien runsautta sekä tunnelmoida entisaikojen maantierosvojen piilopaikasta.

www.luontoon.fi/ryovarinkuoppa

Alueen kartta


Ollinkivi

Kartta kivelle

Ollinkivi on suojeltu siirtolohkare, joka näyttää olevan vierimäisillään alas mäen rinnettä tielle. Z. Topelius kirjoittaa tarinoissaan lohkareen odottavan maanpetturia, joka tietä kulkiessaan tulee jäämään lohkareen alle. Vielä ei petturi ole ohi mennyt, sillä kivi on edelleen paikoillaan. Ollinkiven edustalla kulki aikoinaan seudun päätie, Pahaksi Virstaksi -kutsuttu osuus, joka myöhemmin jäi pois käytöstä tiestöä uudistettaessa. Ollinkivi on merkittävä myös siksi, että se on Suomen ensimmäinen vuoden 1923 luonnonsuojelulain mukainen suojelukohde, luonnonmuistomerkki n:o 1. Ollinkivi rauhoitettiin vuonna 1924.


 Siikakankaan ilmailumuistomerkki

 

Siikakankaalle pystytetty ja 23.5.2014 vihitty muistokivi.

Siikakankaan lähinnä varalaskupaikaksi suunniteltu lentokenttä otettiin käyttöön vuonna 1936.
Kenttäalue oli ympyrän muotoinen halkaisijaltaan tasan 1000 metriä.
Talvisodan aikana perustettiin uusi hävittäjälentolaivue 22 kalustonaan tuliterät Amerikasta tuodut Brewsterit. Välirauhan aikana laivue nimettiin Hävittäjälentolaivue 32:ksi. Brewsterien siirtyessä toisaalle tilalle saatiin Fokker D XXI -koneet.Fokker-laivueen tehtävänä oli antaa jatkokoulutusta Ilmasotakoulusta tulleille peruskoulutuksen saaneille tuleville hävittäjälentäjille.  Laivue koulutti kaikkiaan Siikakankaalla Kauhavalta tulleita lentäjän alkuja toistasataa taistelulentäjiksi isänmaan käyttöön.

 

 

Sivu
Valikko
Uutiset

 

 

 

 

 

 

 

Sivu
Valikko
Uutiset

Powered by CMSimple | Template by CMSimple | Kirjaannu